Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g320g192kcal4.8g41.6g0.3g2.9g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g80g88kcal13.6g1.3g3.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.2g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g33g20kcal0.3g1.5g1.3g0.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl53g64kcal1.8g1.9g5.3g0g
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Hillosipulisäilyke 27g13kcal0.3g2.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g856kcal44g110g25.8g11.6g
Valittu annoskoko625g428kcal22g55g12.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna313g214kcal11g27.5g6.5g2.9g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725