Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g244g790kcal38.5g164.6g7.1g24.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g122g439kcal17.6g71.8g8.5g11.5g
Ohrasuurimo 122g393kcal10.1g77g2.4g9.3g
Oivariini, 60 (100g)15g84kcal0.2g0.2g9.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 122g394kcal14.5g73.7g2.4g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4199kcal161.8g774.6g59g104.6g
Valittu annoskoko625g2100kcal80.9g387.3g29.5g52.3g
Annoskoko puolitettuna313g1050kcal40.5g193.7g14.8g26.2g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810