Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 73g296kcal0g72.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 56g191kcal5.7g39g0.7g2g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%114g68kcal3.6g8.1g2.3g0g
Kananmuna kuoreton 125g179kcal15.6g0.4g12.8g0g
Korppujauho 43g156kcal4.5g31.9g0.4g2.3g
Manteli 40g245kcal9.6g2.6g21.5g2.9g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Kardemumma, annos 2g2.3g7.1kcal0.3g1.5g0.2g0.6g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen114g205kcal0.5g48.9g0.2g2.6g
Sokerivesikuorrutus 51g175kcal0g43.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3081kcal80.2g505.2g76.2g20.8g
Valittu annoskoko625g1541kcal40.1g252.6g38.1g10.4g
Annoskoko puolitettuna313g770kcal20.1g126.3g19.1g5.2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663