Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi81g364kcal5.3g48.5g17g2.5g
Voi 30g220kcal0.4g0.1g24.7g0g
Maitosuklaa 81g435kcal8.2g40.5g26.7g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)57g278kcal2g34.5g14.2g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton81g129kcal6.5g3.2g10.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8.1kcal0g2g0g0g
Kananmuna kuoreton 45g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl81g291kcal1.6g2.2g30.7g0g
Liivatelehti, gelatiini162g565kcal138.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4756kcal336.2g274.4g257.2g5g
Valittu annoskoko625g2378kcal168.1g137.2g128.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna313g1189kcal84.1g68.6g64.3g1.3g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656