Askon piirakka

1 voitaikina
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
5 rkl vettä
tee kaksi annosta
nypi voi ja jauhot lisää vesi pyöritä palloksi ja laita noin tunniksi jää kaappiin.

Kauli molemmat levyksi.

Tee peruna muusi tai käytä jauhetta
paista sipuli ja jauheliha lisää mausteet maun mukaan ja flora ruokakerma.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka laita toinen kaulittu taikina vuuan pohjalle niin että reuna peittyy laita peruna-jauhelihaseos ja päälle toinen voitaikina levy.

Voitele munalla ja laita uuniin 200 astetetta ja noin 30-40min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2217 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 110g377kcal11.2g77g1.3g3.8g
Margariini, Pirkka42g305kcal0.4g0.4g33.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Perunamuusi226g179kcal3.6g27.3g6.1g1.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha113g187kcal21.4g0g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Kerma (Flora kevyt ja paksu 4 %), annos 100g56g34kcal0.6g2.5g2.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2314kcal75.2g217.2g125g12.8g
Valittu annoskoko625g1157kcal37.6g108.6g62.5g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g579kcal18.8g54.3g31.3g3.2g
Arvot/100g100g185kcal6g17.4g10g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182468