Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 244g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.4g15kcal0.5g0.4g1.2g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g3.3g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%114g194kcal22.8g0g11.4g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g81g29kcal1.2g5.4g0.2g0.7g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Selleri, annos 50g33g4.6kcal0.3g1g0g0g
Palsternakka 33g21kcal0.2g3.8g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)33g10kcal0.3g2g0.1g0.3g
Valkosipuli 4.9g5.3kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g735kcal52.6g40g39.4g8g
Valittu annoskoko625g368kcal26.3g20g19.7g4g
Annoskoko puolitettuna313g184kcal13.2g10g9.9g2g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774