Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g80g374kcal7.3g41.8g19.3g0g
Katkarapu 71g49kcal10.3g0g0.8g0g
Kesäkurpitsa107g18kcal0.4g2.7g0.6g0.7g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g18g10kcal0.6g1.1g0.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 71g19kcal2.4g2.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g80kcal2.4g16.2g0.3g0.8g
Rypsiöljy 10g85kcal0g0g9.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 11g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkopippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Parmesan formaggio da pasta14g65kcal5.7g0g4.7g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g179g464kcal53.5g3.6g26.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2448kcal175.4g136.6g133g3.8g
Valittu annoskoko625g1224kcal87.7g68.3g66.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna313g612kcal43.9g34.2g33.3g1g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196