Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste12g0kcal0g0g0g0g
Voi 181g1312kcal2.2g0.7g147.1g0g
Manteli 90g557kcal21.8g6g48.8g6.5g
Vehnälese 7.2g17kcal1g1.1g0.3g2.7g
Psylliumkuitu, annos 6g6g3kcal0g0g0g5g
Kaakaojauhe sokeroitu 7.2g31kcal0.4g5.6g0.7g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 18g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 181g597kcal3.6g5.4g63.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g60g311kcal6g13.7g25.8g0g
Raparperi 60g20kcal0.4g3.3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5709kcal71g74.8g572.2g30.2g
Valittu annoskoko625g2855kcal35.5g37.4g286.1g15.1g
Annoskoko puolitettuna313g1427kcal17.8g18.7g143.1g7.6g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905