Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 227g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 18g60kcal0.1g14.7g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g225g743kcal24.8g148.6g4.5g24.8g
Vehnäjauho puolikarkea 89g304kcal9g62.1g1.1g3.1g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Auringonkukansiemen 46g270kcal10.5g5.7g22.5g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3021kcal88.8g462.2g86.2g61.2g
Valittu annoskoko625g1510kcal44.4g231.1g43.1g30.6g
Annoskoko puolitettuna313g755kcal22.2g115.6g21.6g15.3g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162