Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow119g119kcal27.3g0g1.1g0g
Herkkusieni 101g16kcal2.1g0.3g0.3g1.5g
Sipuli 89g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.1g7.4kcal0.6g1.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5.9g20kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Vesi178g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g3g6.5kcal0.5g0.5g0.3g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%59g113kcal5.9g3g8.3g0g
Tilli, tuore 59g18kcal2.2g0.5g0.5g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g710kcal80.8g28.4g27.6g9.4g
Valittu annoskoko625g355kcal40.4g14.2g13.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna313g178kcal20.2g7.1g6.9g2.4g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343