Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha247g410kcal46.9g0g24.7g0g
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Rypsiöljy 8.3g74kcal0g0g8.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.3g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g86g52kcal1.3g11.2g0.1g0.8g
Kananmuna kuoreton 34g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Jauhelihamauste, annos 15g3.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 62g107kcal4.7g1.4g9.3g0g
Ketsuppi, Heinz19g19kcal0.2g4.5g0g0.2g
Sinappi 19g24kcal0.8g2.6g1.1g0.3g
Korppujauho 15g57kcal1.6g11.6g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1664kcal123.4g77g94.8g9.2g
Valittu annoskoko625g832kcal61.7g38.5g47.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna313g416kcal30.9g19.3g23.7g2.3g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727