Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi320g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)107g19kcal1.9g1.9g0.3g2.1g
Sipuli 28g8.4kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 43g33kcal0.8g6.6g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 43g15kcal2g0.8g0.1g1.1g
Tomaattisose tomaattipyree 15g11kcal0.7g1.9g0g0.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g4.3g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Selleri, annos 50g21g3kcal0.2g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g212kcal12.8g31.6g1.4g10.6g
Valittu annoskoko625g106kcal6.4g15.8g0.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna313g53kcal3.2g7.9g0.4g2.7g
Arvot/100g100g17kcal1g2.5g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958