Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)317g1110kcal38.1g218.9g6g15.9g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g50g165kcal8g2.8g13.5g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 13g27kcal0.2g0.2g2.7g0.6g
Kuivahiiva, annos 11g3.7g13kcal1.7g1.5g0.2g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)17g120kcal0g0g13.4g0g
Auringonkukansiemen 17g99kcal3.8g2.1g8.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3099kcal103.6g458.4g88.2g35g
Valittu annoskoko625g1550kcal51.8g229.2g44.1g17.5g
Annoskoko puolitettuna313g775kcal25.9g114.6g22.1g8.8g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054