Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Herkkusieni 53g8.5kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Bataatti, kuorittu 67g54kcal1.1g11.3g0g2g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 228g272kcal33g0g15.6g0g
Vesi107g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl31g26kcal0.4g1.3g2.1g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g49g156kcal7.3g0g14.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1091kcal87.8g35.4g65.4g9.4g
Valittu annoskoko625g546kcal43.9g17.7g32.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna313g273kcal22g8.9g16.4g2.4g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938