Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 290g70kcal5.3g6.4g0.9g6.7g
Voi, 1 tl, 5 g18g133kcal0.2g0.2g14.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g81kcal2.4g16.5g0.3g0.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 242g153kcal7.3g11.6g8.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa24g73kcal5.6g0g5.6g0g
Kananmuna kuoreton 27g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1094kcal48.2g69.6g65g15g
Valittu annoskoko625g547kcal24.1g34.8g32.5g7.5g
Annoskoko puolitettuna313g274kcal12.1g17.4g16.3g3.8g
Arvot/100g100g88kcal3.9g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474