Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 66g479kcal0.8g0.3g53.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 79g100kcal8.7g0.2g7.1g0g
Kaurahiutale 26g99kcal3.8g15.1g1.9g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 86g295kcal8.7g60.1g1g3g
Sokeri 95g387kcal0g95.3g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g132g155kcal3.7g5.3g13.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.2g0g0g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Mustikka metsä- 132g58kcal0.7g8.5g0.8g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3195kcal53g382g155.4g20g
Valittu annoskoko625g1597kcal26.5g191g77.7g10g
Annoskoko puolitettuna313g799kcal13.3g95.5g38.9g5g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932