Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g199g179kcal12g29.9g0.2g0g
Paprika vihreä 54g12kcal0.5g1.4g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 8g8.6kcal0.6g1.3g0g0.2g
Chili paprika punainen16g6.4kcal0.3g1.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska199g60kcal2.8g13g1g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g4.8g10kcal0.7g1g0.4g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g80g313kcal20.7g0.2g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1211kcal76.8g102.6g54.8g4.6g
Valittu annoskoko625g606kcal38.4g51.3g27.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna313g303kcal19.2g25.7g13.7g1.2g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908