Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g7.1g4.3kcal0.9g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.4g56kcal0g0g6.4g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4.7g14kcal0g3.5g0g0g
Kurpitsa 235g37kcal1.8g4.7g0.2g4.7g
Vehnäjauho puolikarkea 212g727kcal21.6g148.3g2.5g7.4g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1715kcal51.8g313.2g20.8g24.2g
Valittu annoskoko625g858kcal25.9g156.6g10.4g12.1g
Annoskoko puolitettuna313g429kcal13g78.3g5.2g6.1g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206