Täysjyväsämpylä

Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Parsky
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 11g8.5kcal1.5g0.1g0g0.8g
Voi ingman23g164kcal0g0g18.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 228g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.5g22kcal0g5.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 118g406kcal12.1g82.8g1.4g4.1g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g237g793kcal28.4g156.2g5.7g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2787kcal84g489.2g50.6g48.6g
Valittu annoskoko625g1394kcal42g244.6g25.3g24.3g
Annoskoko puolitettuna313g697kcal21g122.3g12.7g12.2g
Arvot/100g100g223kcal6.7g39.1g4g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=253565