Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)257g82kcal8.5g11.6g0g0g
Hiiva 13g10kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Siirappi 108g325kcal0.1g79.9g0g0g
Vehnälese 15g35kcal2g2.4g0.7g5.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)62g234kcal7.2g47.4g1.4g8.8g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g573kcal17g116.8g2g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2516kcal73g516.4g8.4g42.6g
Valittu annoskoko625g1258kcal36.5g258.2g4.2g21.3g
Annoskoko puolitettuna313g629kcal18.3g129.1g2.1g10.7g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881