Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 230g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 23g17kcal3g0.3g0.1g1.6g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 25g220kcal0g0g24.9g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)32g106kcal5.2g16.8g2.1g4.2g
Porkkana 92g30kcal0.6g5.1g0.2g2.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)85g298kcal10.3g55.1g4.3g4.7g
Hiivaleipävehnäjauho 120g390kcal14.5g71.1g3.4g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2154kcal67.2g304.2g70g38.8g
Valittu annoskoko625g1077kcal33.6g152.1g35g19.4g
Annoskoko puolitettuna313g539kcal16.8g76.1g17.5g9.7g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138