Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 137g56kcal1.4g5.6g1.1g5g
Kuohukerma,valio,2dl171g580kcal3.4g5.1g59.7g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g137g232kcal10.5g7.1g17.7g3.8g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g51g143kcal0.8g34.9g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu125g157kcal13.7g0.4g11.2g0g
Liivatelehti, gelatiini3.1g11kcal2.6g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe2.7g11kcal0.1g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2379kcal65g111.2g179.6g17.6g
Valittu annoskoko625g1190kcal32.5g55.6g89.8g8.8g
Annoskoko puolitettuna313g595kcal16.3g27.8g44.9g4.4g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265916