Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 170g57kcal5.2g8.3g0.2g0g
Vesi170g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g233kcal6.9g47.5g0.8g2.4g
Tattarijauho, Myllynparas109g369kcal14.1g73.3g1.8g5.8g
Ruisjauho, 1 dl24g76kcal2.6g15.2g0.5g3.3g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.8g50kcal0.1g0.1g5.4g0g
Kananmuna kuoreton 75g107kcal9.3g0.2g7.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1783kcal76.4g289.2g32.8g23g
Valittu annoskoko625g891kcal38.2g144.6g16.4g11.5g
Annoskoko puolitettuna313g446kcal19.1g72.3g8.2g5.8g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363