Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 13g40kcal1.2g6.9g0.3g1.9g
Kaurahiutale 53g200kcal7.7g30.5g3.9g5.3g
Vesi, vesijohtovesi 557g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g479kcal17.8g74.8g8.4g14.4g
Valittu annoskoko625g240kcal8.9g37.4g4.2g7.2g
Annoskoko puolitettuna313g120kcal4.5g18.7g2.1g3.6g
Arvot/100g100g38kcal1.4g6g0.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530