Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 106g31kcal1.1g4.9g0.3g1.9g
Porkkana 85g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 170g129kcal3.2g26.3g0.3g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 212g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt43g20kcal1.4g2g0.6g0g
Voi 5.9g43kcal0.1g0g4.8g0g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g508kcal12.6g77.4g12.4g11.6g
Valittu annoskoko625g254kcal6.3g38.7g6.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna313g127kcal3.2g19.4g3.1g2.9g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644