Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi222g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker8.5g27kcal0.1g6.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 179g616kcal18.3g125.6g2.2g6.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 85g260kcal7.5g47.3g1.6g11.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)85g299kcal10.3g59g1.6g4.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g8.5g49kcal1.9g1.7g4.2g0.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 8.5g58kcal2.3g0.6g5g1.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.3g14kcal1.2g0.3g0.9g1.3g
Kurpitsansiemen, Risetti8.5g48kcal1.5g3.6g3.1g0g
Fenkoli, annos 100g2.1g0.7kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1249g2951kcal86.2g489.6g61.2g51g
Valittu annoskoko625g1476kcal43.1g244.8g30.6g25.5g
Annoskoko puolitettuna312g738kcal21.6g122.4g15.3g12.8g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279935