Yrttifocaccia

Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaa

Liza81
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 150g51kcal4.6g7.3g0.1g0g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 341g1170kcal34.7g238.7g4.1g11.9g
Oliiviöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3388kcal83.6g498.4g109.8g26.4g
Valittu annoskoko625g1694kcal41.8g249.2g54.9g13.2g
Annoskoko puolitettuna313g847kcal20.9g124.6g27.5g6.6g
Arvot/100g100g271kcal6.7g39.9g8.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288192