Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 70g491kcal0.5g0g55.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.8g1.4g4g
Kananmuna kuoreton 116g165kcal14.5g0.3g11.9g0g
Sokeri 56g228kcal0g56.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.4g5.1kcal0g1.1g0g0g
Rypsiöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 67g586kcal0.4g0.3g66g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4166kcal54g275.2g318.2g8g
Valittu annoskoko625g2083kcal27g137.6g159.1g4g
Annoskoko puolitettuna312g1042kcal13.5g68.8g79.6g2g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632