Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi246g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 17g57kcal1.4g11.1g0.3g1.6g
Kaurahiutale 20g74kcal2.9g11.2g1.4g2g
Perunamuusi86g68kcal1.4g10.4g2.3g0.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Rypsiöljy 22g196kcal0g0g22.1g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g138g461kcal16.5g90.9g3.3g11.3g
Vehnäjauho puolikarkea 79g270kcal8g55.1g0.9g2.8g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g4.9g16kcal0.6g3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2331kcal61.6g375.2g60.8g38g
Valittu annoskoko625g1165kcal30.8g187.6g30.4g19g
Annoskoko puolitettuna313g583kcal15.4g93.8g15.2g9.5g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941