Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 25g81kcal0.1g19.8g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tankoparsa, vihreä205g25kcal2.7g2.5g0.4g7.2g
Parsa 205g32kcal2.6g2.5g0.4g3.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Miniluumutomaatti, annos 250g102g21kcal0.6g3.4g0.3g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g1.2g0.2kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Ruohosipuli, tuore41g11kcal0.6g1.6g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g437kcal14.4g64.4g11g23.2g
Valittu annoskoko625g219kcal7.2g32.2g5.5g11.6g
Annoskoko puolitettuna313g109kcal3.6g16.1g2.8g5.8g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.2g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346