Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g44g39kcal3.3g0.4g2.7g0g
Sokeri 47g190kcal0g46.9g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)28g105kcal0.1g1.8g11g0g
Vehnäjauho puolikarkea 96g328kcal9.7g67g1.1g3.3g
Leivinjauhe 3.7g6.5kcal0.2g1.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g258g88kcal0.5g18.3g0.8g4.6g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.7kcal0.1g1.5g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g92g64kcal11g3.7g0.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl37g125kcal0.7g1.1g12.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2029kcal51.2g314.4g58.2g15.8g
Valittu annoskoko625g1015kcal25.6g157.2g29.1g7.9g
Annoskoko puolitettuna313g507kcal12.8g78.6g14.6g4g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.2g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307500