Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g287g29kcal1.7g4g0.3g2g
Sokeri 49g198kcal0g48.8g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L172g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 86g29kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1.4g0.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.6g5kcal0.4g0.7g0g0.1g
Tilli, tuore 23g6.9kcal0.8g0.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g536kcal5.8g108.2g1g5.2g
Valittu annoskoko625g268kcal2.9g54.1g0.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna313g134kcal1.5g27.1g0.3g1.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108