Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 375g406kcal29.6g61.1g2.3g7.9g
Hunaja100g335kcal1g82g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore75g19kcal0g6.8g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g75g675kcal0g0g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2870kcal61.2g299.8g154.6g16g
Valittu annoskoko625g1435kcal30.6g149.9g77.3g8g
Annoskoko puolitettuna313g718kcal15.3g75g38.7g4g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384