Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g198g89kcal0g18.8g0g0.4g
Siirappi, tumma83g266kcal0.1g61.6g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g59g182kcal7.1g36.2g1g10g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g111g322kcal11.1g63.2g2.6g22.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g143g442kcal24.2g77g4.1g18.5g
Vehnäjauho, sunnuntai28g97kcal3.3g19.7g0.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2796kcal91.6g553g16.6g103.8g
Valittu annoskoko625g1398kcal45.8g276.5g8.3g51.9g
Annoskoko puolitettuna313g699kcal22.9g138.3g4.2g26g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446