Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr146g178kcal29.6g0g6.6g0g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)7.3g20kcal0.7g1.3g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 331g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 33g181kcal0.3g0.2g20.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.1g0.3g0.8g
Sinappi, mieto, meira 125g6.6g11kcal0.3g1.5g0.5g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)6.6g5.3kcal0.1g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g977kcal68.2g45.8g58.2g4g
Valittu annoskoko625g489kcal34.1g22.9g29.1g2g
Annoskoko puolitettuna313g244kcal17.1g11.5g14.6g1g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.7g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869