Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 104g35kcal3.2g5.1g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa83g250kcal19.1g0g19.1g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 2.1g11kcal0g0g1.2g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g42g133kcal5.4g25.8g1g3.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)167g42kcal1.7g9.2g0g2.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.3g6.4kcal0.2g0.4g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g14kcal0.4g2.9g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 208g474kcal39.5g0g35.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1941kcal139.6g88.6g114.4g12.6g
Valittu annoskoko625g971kcal69.8g44.3g57.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna313g485kcal34.9g22.2g28.6g3.2g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191