Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g6.3g35kcal0.1g0.1g3.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.9g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.7g0.1g0.3g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tomaattimurska 476g140kcal2.7g25.2g1g9g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g63g38kcal0.6g3.3g2.5g0.2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 2.5g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g504kcal9.4g72.6g14.8g19.8g
Valittu annoskoko625g252kcal4.7g36.3g7.4g9.9g
Annoskoko puolitettuna313g126kcal2.4g18.2g3.7g5g
Arvot/100g100g40kcal0.8g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928