Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g298g185kcal9.8g23.5g5.4g1.5g
Kaurahiutaleita(lidl)79g278kcal11.1g44.4g5.5g7.9g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g139g58kcal13.6g0.6g0.1g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g2g7.5kcal0g1.9g0g0g
Vesi99g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g12kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g14kcal0.1g3.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1110kcal70g152g22.8g21g
Valittu annoskoko625g555kcal35g76g11.4g10.5g
Annoskoko puolitettuna313g277kcal17.5g38g5.7g5.3g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601