Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi343g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)120g421kcal16.8g67.3g8.3g13.2g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g26g70kcal2.6g13.4g0.6g3.5g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 21g9kcal1.2g0.3g0.1g0.8g
Vehnäjauho, sunnuntai112g391kcal13.4g79.2g2.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1781kcal68g320.4g22.6g41.6g
Valittu annoskoko625g891kcal34g160.2g11.3g20.8g
Annoskoko puolitettuna313g445kcal17g80.1g5.7g10.4g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304