Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 329g419kcal70.9g0g14.8g0g
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 33g113kcal3.4g23g0.4g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 165g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g16g15kcal0.5g0.6g1.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1138kcal151.8g55g33.2g5.4g
Valittu annoskoko625g569kcal75.9g27.5g16.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna313g285kcal38g13.8g8.3g1.4g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202