Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen11g79kcal0.1g0.1g8.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 127g29kcal2.3g3.1g0.3g2.7g
Lehtikaali 40g16kcal1.4g1.6g0.2g0.8g
Kesäkurpitsa zucchini 164g30kcal0.9g4.1g0.7g1.1g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g56g34kcal0.5g2.9g2.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g378kcal10.6g24.2g24.6g9.6g
Valittu annoskoko625g189kcal5.3g12.1g12.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna313g95kcal2.7g6.1g6.2g2.4g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612