Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu255g321kcal28g0.8g22.9g0g
Voi 94g680kcal1.1g0.4g76.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g187g960kcal16.7g54.7g75g11.1g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g28g112kcal0g27.8g0g0g
Hasselpähkinä 61g392kcal8.6g2.1g37.2g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4930kcal108.8g171.6g422.6g43.6g
Valittu annoskoko625g2465kcal54.4g85.8g211.3g21.8g
Annoskoko puolitettuna313g1233kcal27.2g42.9g105.7g10.9g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363