Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 88g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Sokeri 124g504kcal0g124g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g293kcal8.7g59.8g1g3g
Voi 29g212kcal0.3g0.1g23.7g0g
Maito,kevyt (valio) 100g44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 58g77kcal1.5g1.9g7g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g58g34kcal5.3g2.9g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 131g47kcal0.2g9.3g0.1g2.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.9g11kcal0.1g2.3g0.1g0g
Leivinjauhe 3.7g6.4kcal0.2g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2628kcal54.6g408g81.2g11.2g
Valittu annoskoko625g1314kcal27.3g204g40.6g5.6g
Annoskoko puolitettuna313g657kcal13.7g102g20.3g2.8g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748