Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 114g38kcal0.7g6.4g0.2g2.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 57g20kcal2.6g1.1g0.2g1.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 85g20kcal1.5g1.9g0.3g1.9g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2g0.1g0.7g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 57g12kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g57g12kcal0.3g2.2g0.2g0.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl114g97kcal1.6g5g8g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g43g119kcal8.1g0g9.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]57g188kcal15.3g0g13.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1033kcal62.2g40.6g64.6g16.4g
Valittu annoskoko625g516kcal31.1g20.3g32.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna312g258kcal15.6g10.2g16.2g4.1g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758