Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow52g186kcal3.7g42g0.4g0g
Maito,kevyt (valio) 100g437g201kcal14g21g6.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 18g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.5g0.1kcal0g0g0g1.2g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g58g168kcal3.9g35.2g1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1154kcal47g196.4g19.2g9.2g
Valittu annoskoko625g577kcal23.5g98.2g9.6g4.6g
Annoskoko puolitettuna313g289kcal11.8g49.1g4.8g2.3g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157