Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 370g3273kcal0g0g370.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g159g207kcal20.8g0.5g13.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl27g39kcal1.3g2.5g2.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton27g5.8kcal0.1g0.4g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)27g5.5kcal0g1.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 14g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g7059kcal44.6g10.4g771.8g0g
Valittu annoskoko625g3530kcal22.3g5.2g385.9g0g
Annoskoko puolitettuna313g1765kcal11.2g2.6g193g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485