Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen116g38kcal3.8g5.7g0g0g
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.1g3kcal0.5g0g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)16g35kcal2.1g0.1g3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki145g81kcal12.4g7.3g0.3g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g145g494kcal7.3g109.1g0.7g10.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 166g74kcal0.3g15.6g0.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1462kcal53.2g277.4g8.6g27.8g
Valittu annoskoko625g731kcal26.6g138.7g4.3g13.9g
Annoskoko puolitettuna313g366kcal13.3g69.4g2.2g7g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273