Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 293g86kcal2.8g13.2g1.2g5.6g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.8g0.1g1.6g
Persilja 2.2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 52g180kcal3.6g37.2g1.2g2.1g
Oliiviöljy 39g343kcal0g0g38.8g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)86g177kcal12.9g2.2g12.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1656kcal41.6g121g108.8g22g
Valittu annoskoko625g828kcal20.8g60.5g54.4g11g
Annoskoko puolitettuna313g414kcal10.4g30.3g27.2g5.5g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211