Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali360g76kcal4.3g12.2g0.7g7.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Puuroriisi17g60kcal1g13.1g0.3g0.4g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 144g327kcal27.3g0g24.5g0g
Siirappi 14g43kcal0g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1063kcal67.2g81.2g51.4g19.6g
Valittu annoskoko625g532kcal33.6g40.6g25.7g9.8g
Annoskoko puolitettuna313g266kcal16.8g20.3g12.9g4.9g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318