Currykastike riisillä

Paista naudanlihasuikaleet ilman rasvaa.

Kun ruskistuneita, lisää jauhoja ja currya sekä hiukan vettä, jotta jauhot irtoavat lihasta.

Sitten lisää kerma (omantunnon mukaan).

Sekaan voi myös laittaa lihaliemikuution (kastike tulee melko suolaiseksi, mutta riisiin ei tarvitse lisätä suolaa ja se tasoittaa makua).

Hauduta pannulla kannen alla kunnes lihat ovat mureita.

Itse olen antanut olla pienellä lämmöllä reilun tunninkin.

Currya voi lisätä myöhemminkin ja sekaan sopii myös mm. broilerimauste.

Sopii riisin kanssa ja miksei myös perunan tai spagetin.

Ninp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl25g89kcal0.5g0.8g9.5g0g
Pirkka maustamaton naudanlihasuikale, pakkaus 400 g200g264kcal42g0g10g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)400g488kcal8.8g108.8g1.2g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1683kcal102.6g219.2g41.4g6.4g
Valittu annoskoko625g841kcal51.3g109.6g20.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna313g421kcal25.7g54.8g10.4g1.6g
Arvot/100g100g135kcal8.2g17.5g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=41308